D. 19. februar 2019 afholdt vi vores event #2. Denne gang med endnu flere deltagere, en spritny SPIR-kasse, flere sponsorerede godter og endnu mere fællesskab! 

Vi fik gavmildt doneret vin af Marco fra Evoo. Gæsterne kunne skænke sig et glas og smide et selvvalgt beløb i donationskrukken.

Vores nye SPIR-kasse lavet af genbrugstræ fra de gamle Københavnerbænke var en solid platform for ildsjælene.

Smukke overskudsblomster doneret af lokale blomsterhandlere gjorde lokalet smukt.

 

Med kun et enkelt event i bagagen var vi spændte på, om vi kunne lykkes med at genskabe magien på ny. Vi kom heldigvis virkelig godt fra start, da vi ugen før eventet kunne melde totalt udsolgt!

Med så mange interesserede gæster og en længere venteliste måtte vi proppe lokalet til randen. Folk sad tæt, men stemningen var i top, da vi trådte op på vores spritnye SPIR kasse og bød velkommen. 

I SPIR skiftes vi til at byde velkommen og facilitere aftenen. Denne gang var det Louise, der glad kunne træde op på kassen og fortælle om aftenens program. Efter indledende info og en kæmpe tak til Tuborgfondet for at støtte eventet kunne vi sige et varmt velkommen tilbage til Judith fra Papmor, der var så heldig at vinde sidste gang. Judith fortalte, hvordan det er gået med vinderdonationerne og projektet siden sidst. Det var skønt at høre, at donationerne fra sidst havde muliggjort, at Papmor til jul kunne dele flotte, kreative bokse ud til de børn fra asylcentre, som de laver kreative workshops med. 


Efter Judiths opdatering kunne vi overlade ølkassen til de seje ildsjæle, der var mødt op for at dele ud af deres passionsprojekter. En efter en trådte de op på kassen og præsenterede deres idéer på bare 4 minutter hver.

 

Mette fra Forlaget Fortæl

Forlaget Fortæl er en digital platform, der vil lave en mindebog til børn, der har mistet en forælder. Bogen vil gøre det muligt at indsamle fortællinger og minder fra den afdøde forælders familie, venner og kolleger, og få det samlet til en mindebog til barnet, som det kan tage med sig som en del af sin egen historie. Mette fortalte, at Forlaget Fortæl søger penge til at føre en crowdfunding-kampagne til at kunne realisere bogen. Hvis du er nysgerrig på at læse mere og støtte op om kampagnen eller bestille bogen kan du tjekke deres sider her: 

Facebook: @forlagetfortael

Instagram: @forlagetfortael

Web: forlagetfortael.dk

 

Mohamed, Qasim og Tommy fra Integrity-X

Integrity-X er navnet på en virksomhed stiftet af 7 unge drenge fra Folehaven i Valby. Integrity-X stræber for at gøre verdenen til et bedre sted gennem gaming ved afholdelse af “Gamers Galaxy”. Gamers Galaxy er gaming med et socialt aspekt som omdrejningspunkt med fokus på sammenhold og fællesskab. Det er for alle, ung eller gammel, gamer eller ej. 100% af eventets overskud vil gå til WeShelter, der yder støtte til socialt udsatte og hjemløse. Nysgerrig på at læse mere og måske deltage i eventet? Besøg de mega seje drenges sociale medier her: 

Facebook: @integrityXCPH

Instagram: @integrityxcph

 

Bjarke fra Jordforbindelsen

Jordforbindelsen er NON-Profit og handler om at genskabe forbindelsen mellem jord, bønder, planter og forbrugere. Gennem produktion og salg af fermenterede grøntsager vil Jordforbindelse opkøbe landbrugsjord, der vil blive lagt i fondseje, hvorefter det forpagtes ud til bønder under vilkår, der gør det muligt for dem at tage vare på jordens frugtbarhed. For hvert solgt glas køber Jordforbindelsen 1 m2 landbrugsjord og gør det tilgængeligt for den nye generation af bæredygtige bønder. Læs mere om Bjarkes vision for at købe Danmark tilbage her:

Facebook: @jordforbindelsen.nu

Instagram: @jordforbindelsen

Web: jordforbindelsen.nu

 

Cecilie fra The Stories of Love Movement

Organisationen opererer på engelsk, så vi bringer deres eget selskrevne resumé her: The Stories of Love Movement is a social and educational project aimed to support and mobilize highly motivated Colombian youth to go to university while they contribute greatly to their communities. With this grant we want to organize a community conference in August for people to do the work of healing and to learn the skills and knowledge to work on their envisioned future. 

Hvis du er nysgerrig og gerne vil tjekke dette mega inspirerende initiativ ud, så klik ind på disse sider: 

Facebook: @TheStoriesofLoveMovement

Instagram: @thestoriesoflovemovement

Web: thestoriesoflovemovement.com

 

Efter hver enkelt præsentation stillede aftenens gæster gode spørgsmål, og der var store klapsalver og støtte fra salen.

Da vi havde hørt alle 4 spændende præsentationer var det tid til at spise lækker vegansk suppe. Der blev også nydt cupcakes (sponsoreret af Cravings!), drukket rødvin, stemt og frem for alt snakket på kryds og tværs. Humøret og lydniveauet var højt, og der røg flere penge i donationskrukken. I fællesskab fik vi samlet hele 6.953,5 kroner ind! 

Man kunne tydeligt fornemme, hvor spændte ildsjælene og aftenens gæster var, da det endelig var tid til at træde op på SPIR-kassen for at udråbe det projekt, der havde fået flest stemmer. 

Jordforbindelsen fik flest stemmer og var den glade modtager af alle donationerne! 

Efter en fin takketale fra Bjarke og begejstrede klapsalver fra salen afrundede vi aftenen med endnu mere snak, hygge og glæde over en inspirerende aften.

Alle ildsjæle fik en lille goodiebag med hjem. Bybi havde nemlig sponsoreret lækre bolcher, honning og blomsterfrø, og Læsk havde sponsoreret læskende kombucha til dem, der præsenterede.

Vi glæder os meget til at byde Bjarke velkommen tilbage til næste SPIR event d. 6. juni og høre, hvad pengene er gået til! -Og til at sprede endnu mere inspiration, fællesskab og glæde. 

Hvis du har en idé, du gerne vil stå på SPIR-kassen og præsentere til næste event, så klik ind på vores ansøgningsskema og svar på de simple spørgsmål. Vi glæder os til at høre fra dig! 

Og sæt kryds i kalenderen 6. juni, hvor vi holder event nr. 3. Det bliver i Ukirke på Vesterbro, hvor der er endnu bedre plads! Kom med!