Vores allerførste SPIR event blev afholdt torsdag d. 25. oktober 2018 i Huset:Kbh. Det var en fantastisk aften!

Eftersom det var allerførste gang, vi skulle afholde et event, var vi meget spændte på, om vi nu havde husket alting, om der ville komme gæster nok, om programmet var realistisk og om det ville lykkes at skrabe nogle penge sammen! Det var derfor med sommerfugle i maven, at vi tog fat på al klargøringen. Heldigvis fik vi masser af hjælp fra vores fantastiske hold af frivillige og nåede lige at få styr på lyskæder, vimpler, blomster og bordopsætning inden de første gæster begyndte at ankomme!  

Til vores store begejstring blev lokalet hurtigt fyldt med masser af glade gæster, og stemningen var i top! Der blev gavmildt fyldt masser af penge i donations-krukken, godt hjulpet på vej af gæsternes mulighed for at skænke sig et glas vin (eller flere) i bytte for et pengebeløb efter eget valg. Vi modtog nemlig en flot donation på 12 flasker økologisk vin inden eventet fra Marco fra Evoo som alle gæster kunne tage af og lægge et beløb i donationskrukken efter eget valg. Og det var ikke den eneste donation, vi nød godt af! Vi modtog nemlig også en flot donation af overskudsblomster fra blomsterbutikken Den Franske Anemone, hvilket pyntede fint på bordene! Også Tårnby Bi var gavmilde og donerede en masse glas med lækker, pesticid-fri honning som gæsterne ligeledes kunne købe for en selvvalgt donation. 

Klokken 18 var lokalet proppet med glade, spændte gæster, og vi kunne endelig stille os op på ølkassen og byde velkommen til det første SPIR event! 

Efter velkomst og en kæmpe tak til Tuborgfondet for at støtte eventet kunne vi endelig overlade ølkassen til dem, det hele handlede om: de fire ildsjæle, der var mødt op for at dele deres passion og projekter med os! Vi hørte fire super inspirerende oplæg fra:

Saskia fra The Clothing Club, der er et deleøkonomisk tøjbibliotek, der arbejder imod overkonsumption af tøj. The Clothing Club giver sine medlemmer adgang til en fællesgarderobe, hvorfra de kan leje unikt, farvestrålende tøj. Projektet skaber opmærksomhed omkring de miljøproblemer, tøjindustrien skaber, samt de dårlige arbejdsvilkår som de mennesker, der syr vores tøj, arbejder under. The Clothing Club udgør samtidig et lokalt fællesskab i Århus. 

 

Birthe fra Bæredygtigt Bryg; et nyt initiativ som handler om at generere bæredygtighed gennem netværk. Bæredygtigt Bryg ønsker at skabe et forum for at netværk kan vokse i et bæredygtigt univers. Netværkene vil skabe mere bæredygtig bevidsthed, produkter og relationer med det formål at inspirere og forandre.

 

Jesper fra Tårnby BiTårnby Bi vil gøre folk opmærksomme på, at uden bestøvende insekter kan vi ikke overleve som mennesker. Bestøvende insekter er afgørende for vores økosystem og mange arter er i stor tilbagegang grundet klimaet, manglende fødegrundlag, redepladser og monokultur. Det vil Tårnby Bi gerne gøre folk meget mere opmærksomme på og dermed bruge honningbierne som løftestang til noget endnu vigtigere.

 

Judith fra PapmorPapmor er en lille gruppe af frivillige Papmødre, som tager ud på flygtningelejre og til forskellige events, hvor de afholder kreative værdibaserede workshops for udsatte børn mellem 5-13 år. Her inspirerer de børnene til at tænke ud af boksen gennem nærvær, kreativitet og leg med pap, så de ser mulighederne frem for begrænsningerne – både i forhold til deres eget liv og verden omkring dem.

Efter hver enkelt præsentation stillede aftenens gæster gode spørgsmål, og der var store klapsalver fra salen.

Da alle præsentationer var ovre var det tid til at spise suppe, snakke med hinanden og afgøre, hvem man hver især ville stemme på.

Der var en livlig stemning, og der røg stadig penge i donations-krukken. Sammen med alle billet-donationerne fik vi i fællesskab samlet hele 5.662 kroner ind! 

Efter snak, afstemning, spisning og masser af hygge kunne vi tælle stemmerne op og udråbe aftenens vinder. Papmor fik flest stemmer og var den glade modtager af alle donationerne! Vi glæder os til at byde Papmor velkommen tilbage til næste SPIR event d. 19. februar og høre, hvad pengene er gået til! 

Hvis du har en idé, du gerne vil stå på SPIR-kassen og præsentere til næste event, så klik ind på vores ansøgningsskema og svar på de 4 spørgsmål. Vi glæder os til at høre fra dig!